Blog

GEPOLIJSTE BETONNEN VLOEREN

Beton Polijsten is uitgegroeid tot een van de meest wenselijke vloer systemen in ANTWERPEN en steden in het hele land. Het proces is een variatie van de hierboven genoemde slijpen en verzegelen beton systeem. Het beton wordt geslepen en gezoet tot een matte, semi-glanzende of glanzende afwerking. Het beton kan worden gekleurd verschillende kleuren met decoratieve ontwerpen. Kleuren kunnen worden natuurlijke aardetinten van bruin en groen of levendige kleuren, waaronder tinten blauw, geel rood.

Gepolijst Beton Overlays – Als u wilt dat het uiterlijk van beton polijsten, maar willen een meer gecontroleerde afwerking, kunt u overwegen een polijstbare zelfnivellerende beton. Deze systemen zijn geëvolueerd als gevolg van de grote vraag naar een natuurlijke, naadloze beton uiterlijk, maar met een meer verfijnde en gecontroleerde uitstraling en afwerking. Je hebt misschien gezien dat deze vloeren in een aantal van de top kunstgaleries en winkels in Antwerpen. Onze deskundige gepolijste betonnen vloeren aannemers kunnen u helpen bij het vinden van de juiste betonnen vloeren ideeën voor uw behoeften.

Meer informatie over gepolijste betonnen vloeren kosten….

GESTEMPELDE BETONVLOEREN

Betonstempels zijn zowel voor buiten- als binnenvloeren verkrijgbaar. Buitenbeton stempelen wordt meestal toegepast op nieuw beton. Het aanbrengen van een stempelbeton overlay kan ook worden toegepast op buiten- en binnenvloeren. Dit systeem is een geweldige oplossing om lelijk beton om te zetten in een van schoonheid met vele ontwerpen beschikbaar.

Of het nu binnen of buiten is, de ontwerpopties omvatten aangepaste baksteenpatronen, natuursteen, leisteen, kinderkopjes en graniettextuur.

Elk ontwerp heeft ook vele opties. De baksteenpatronen omvatten Visgraat, Mandweefsel en Lopende Band. Kasseienpatronen omvatten waaier- en cirkelpatronen. Steenpatronen omvatten willekeurige steen, flagstone, rivierrotsen en granietstructuren.

Kleuren kunnen worden aangepast voor uw decor in natuurlijke met rood, bruin en grijs.

Meer informatie over gestempelde betonnen vloeren….

EXPOXY VLOEREN IN ANTWERPEN
WAT IS DE BESTE EPOXY VLOER, BETONNEN VLOER?

EPOXY VLOER

Wat is de beste epoxy vloercoating voor u? Er zijn veel verschillende mengsels, afhankelijk van het specifieke gebruik. Ze beginnen met dunne epoxy verven die je vindt bij de meeste huis verbetering winkels. Antwerpen commerciële keukens in restaurants moeten vloersystemen die anti-slip, bestand tegen extreme veranderingen in temperatuur van ovens, diepvriezers en heet water reiniging.

Als u een vloerbedekkingssysteem nodig hebt dat snel kan worden geïnstalleerd met minimale uitvaltijd, kunt u een polyaspartic coating overwegen. Polyaspartic is een type polyurea dat ontworpen is om snel uit te harden. Kleine vloeren van 1.000 vierkante meter kunnen in 1 dag worden gelegd.

Slijpen en verzegelen vloeren – Slijpen en verzegelen betonnen vloeren zijn uitgegroeid tot een van de meest gewenste vloersystemen. Het proces omvat het slijpen van het oppervlak bloot te leggen wat lijkt op nieuwe beton. Dan vloeren kunnen worden gekleurd in verschillende kleuren of gewoon laat de natuurlijke uitstraling. Dan wordt de vloer verzegeld met een duidelijke laag met behulp van een epoxy of urethaan. Dit systeem is erg populair voor ANTWERPEN residentiële lofts, kantoren, kunstgalerijen, winkels, showrooms en restaurants.

Metallic Epoxy – Als u wilt dat een levendige, decoratieve afwerking, kan metallic epoxy coatings zijn precies wat u zoekt. Metallic epoxy is verkrijgbaar in talloze kleuren met een gemarmerd uiterlijk.

Vochtwering voor Fast Track Bouw – Voor nieuwbouw, kunt u overwegen een underlayment systeem met behulp van een doordringende epoxy primer en zelfnivellerende beton. Dit is een ideaal systeem dat wordt gebruikt voor veel van de nieuwe betonprojecten in Antwerpen.

Ontdek meer over epoxy vloeren….

WAAR KAN JE ONS TERUGVINDEN STEL ONS AL JE VRAGEN OP AL DEZE KANALEN OF NEEM EEN KIJKJE NAAR ANDERE DIENSTEN

chapewerken antwerpen

4. Constructieve overwegingen

Een van de mooie kanten van hout is dat u er uw hele huis in kunt bouwen – de vloeren, de muren en het dak.  U kunt houten balken gebruiken voor uw muren (we raden altijd aan om ze goed te isoleren!) en het wordt een zeer effectieve, efficiënte en economische manier om te bouwen.

Zwevende betonplaten daarentegen hebben sterke muren nodig om ze overeind te houden!  Het toevoegen van een eerste verdieping betonplaat aan uw bestaande gelijkvloerse huis zal niet mogelijk zijn als uw beneden muren zijn allemaal hout stud!  Je moet bakstenen muren om het beton te houden, dat is een andere reden waarom betonplaten meer kosten te bouwen – het is niet alleen de kosten van de plaat, maar de kosten van duurdere metselwerk muren om ze te ondersteunen.

Een andere factor om rekening mee te houden zijn voorzieningen zoals loodgieterswerk en airconditioning.  Loodgietersbuizen en/of airconditioningsbuizen kunnen vaak in hetzelfde vlak als de vloerbalken lopen, wat betekent dat u uw vloerdieptezones kunt minimaliseren.  U kan dan uw gyprock plafond rechtstreeks aan de onderzijde van de draagbalken bevestigen.   In tegenstelling tot een betonnen vloerplaat zouden alle leidingen voor de airconditioning onder de vloerplaat moeten worden opgehangen, en daaronder zou dan een verlaagd plafond moeten komen.  Het eindresultaat kan een aanzienlijk diepere vloerzone zijn, wat van invloed zal zijn op de plafondhoogte in de kamers eronder.

Een andere factor die uw beslissing kan bepalen, is welke andere voorzieningen u aan uw huis wilt toevoegen.  Zo wordt bijvoorbeeld verwarming met waterstof steeds populairder, en dit is bijna altijd de reden om voor een betonnen vloer te kiezen, zodat de leidingen voor de waterverwarming in het beton kunnen worden gegoten.

De paarse buizen op deze foto zijn de buizen voor de verwarming van het water, die aan de onderkant van het wapeningsnet zijn vastgemaakt.

5. Overwegingen voor het ontwerp

Uw architectonische indeling of vloerontwerp kan ook van invloed zijn op de beslissing uit welk materiaal u gaat bouwen.   Over het algemeen, en afhankelijk van de overspanningen, zijn betonplaten dunner dan hun tegenhangers met houten balken, wat betekent dat u uw plafondhoogtes kunt maximaliseren.  Als een betonnen vloer op de eerste verdieping bijvoorbeeld vijf meter over de woonkamer op de begane grond moet overspannen, kunt u dit bereiken met een 200 mm dikke vloerplaat.   Om dezelfde overspanning in hout te bereiken zijn draagbalken van 240-300 mm dik nodig, wat resulteert in een dikkere vloerzone.

Betonplaten zijn ook geschikt voor afgeronde of gebogen vloervormen, waar houten balken het moeilijk mee zouden hebben!  Beton kan ook makkelijk onderbrekingen en plooien in de vloer opvangen (zoals bij natte ruimtes in badkamers of split-level vloeren).  Houtconstructies kunnen ook aan deze eisen voldoen, maar af en toe met wat meer vakwerk, bagage en extra structuur.

6. Milieuoverwegingen

In een tijdperk waarin we allemaal meer bewust zijn van onze impact op het milieu, denken veel mensen na over zaken als duurzaamheid en onze koolstofvoetafdruk wanneer ze een huis bouwen.   Gezien het feit dat het leveren van een houten vloer vereist dat we bomen kappen, lijkt het misschien contra-intuïtief, maar – over het algemeen – heeft houtskeletbouw veel minder impact op het milieu dan een betonnen vloer, en draagt het zeker een kleinere CO2-voetafdruk.  Het meeste hout dat tegenwoordig in de bouw wordt gebruikt is hernieuwbaar, plantagehout dat speciaal voor dit doel wordt gekweekt.  Beton, zoals we al gezien hebben, vereist bekisting om te bouwen (dat zijn houten platen, planken en balken), gevolgd door betonstaal (met alle industriële processen die nodig zijn om het te produceren), en dan tenslotte de materialen en processen die nodig zijn om beton te produceren – zand, cement, water, en hulpstoffen.

CONCLUSIE

Dus wat is de conclusie?   Uiteindelijk is het aan u en wat u wilt van uw huis.  En ook wat u zich kunt veroorloven.  De bouwindustrie is zeker een gebied waar je krijgt waar je voor betaalt.   Voor ons, als ingenieurs, houden we van beide materialen en we houden ervan ze te detailleren om te voldoen aan de ontwerpen die architecten ons voorleggen.  Als u twijfels of verdere vragen heeft over de voordelen van het ene materiaal ten opzichte van het andere, gaan wij graag met u en uw architect om de tafel zitten om alles in de ontwerpfase door te spreken.

WELKE VLOER KIES JE HET BEST?

Als u van plan bent een nieuw huis te bouwen of gewoon een renovatie aan uw bestaande huis uit te voeren (zoals het toevoegen van een nieuwe eerste verdieping aan uw gelijkvloerse woning), is een van de eerste beslissingen die u moet nemen of uw nieuwe vloer een betonnen plaat zal zijn of met houten balken zal worden ingelijst.   Wat is het verschil en wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Er zijn veel dingen om te overwegen bij een dergelijke beslissing, en sommige bouwplaatsen of ontwerpen kunnen al voorbestemd zijn voor het een of het ander, voordat uw persoonlijke voorkeur in het spel komt.   Laten we eens kijken naar een paar van de beïnvloedende factoren:

1. Kosten

In het algemeen is een betonnen plaat gaat kosten u meer geld om te bouwen.  Of het nu een plaat op de grond voor uw begane grond, of een hangende plaat voor uw eerste verdieping, een betonnen oplossing gaat meer geld kosten – in materialen, arbeid, en tijd.  Een betonnen vloer vereist bekisting, stalen wapening, pompen huren op de dag van het storten, en afwerkingskosten (bijvoorbeeld, tenzij u kiest voor een gepolijste betonnen afwerking, moet u nog steeds een massieve houten vloer maken of tegels of tapijt over uw vloer leggen als deze eenmaal is gestort).

Een houten vloer daarentegen (die kan bestaan uit dragers en balken op bakstenen pijlers op de begane grond, of misschien eenvoudige houten balken die van muur tot muur overspannen op de eerste verdieping) kan gemakkelijk worden geïnstalleerd door een timmerman, kan gemakkelijk ter plaatse worden behandeld, kan naar wens op lengte worden gezaagd en is ook flexibeler voor toekomstige wijzigingen of renovaties.  Hout is zeker de meer betaalbare oplossing als uw budget krap is.

 2. Prestaties en duurzaamheid

Beton is duidelijk een sterker en robuuster materiaal.  Vergeleken met een vloer met houten balken zal een betonnen vloer minder stuiteren, trillen en lawaai door de vloer voortbrengen als er voetverkeer is – en als u jonge kinderen hebt die boven rondspringen terwijl u beneden probeert te ontspannen, dan is dit iets waar u misschien rekening mee wilt houden!   Als je vloer stenen of keramische tegels heeft, raden we ook een betonnen vloer aan – een houten vloer heeft meer last van stuiteren en doorbuigen, waardoor de tegels kunnen scheuren.  Afhankelijk van andere kenmerken van uw huis kan een betonnen vloer ook betere prestaties leveren in termen van thermische massa en isolatie.

Hout is een natuurproduct, en het moet dienovereenkomstig worden behandeld.  Afhankelijk van uw ontwerp en de kenmerken van uw huis of de locatie, moet rekening worden gehouden met waterdichting, ventilatie en duurzaamheid.  Het meeste hout dat tegenwoordig in de bouw wordt gebruikt is naaldhout – meestal radiata pine.   Hoewel dit goedkoop, hernieuwbaar en gemakkelijk verkrijgbaar is, is het ook een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voor termieten!   De termietenbehandelingen en -werende middelen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn sterk verbeterd en effectiever dan vroeger, dus dit is niet per se een reden tot ongerustheid, maar het is zeker iets waar u rekening mee moet houden als uw gebied een bekende termietenhaard is.

Beton krijgt ook hier geen volledig vinkje – de stalen wapening in het beton moet worden geplaatst en ingegoten met een passende afdekking ter bescherming.  In agressieve omgevingen, zoals buitenwijken bij de zee of de haven van Antwerpen, kunnen zouten en vocht uit de lucht het beton binnendringen en leiden tot corrosie van het staalwerk.  Als het staal roest en uitzet, kan het afbrokkelen (afbreken) van het beton veroorzaken, wat dure herstel- en reparatiewerkzaamheden vereist.  (Dit is het defect dat veel mensen betonkanker noemen.  We hebben hier eerder over betonkanker geschreven).  Natuurlijk, op voorwaarde dat uw ingenieur de juiste kwaliteit beton voor uw site specificeert, en op voorwaarde dat de bouwer de wapening plaatst met voldoende dekking op het moment van het storten van het beton, zult u geen probleem hebben.

Tenslotte, hoewel het geen prettige gedachte is, denken sommige mensen ook na over wat er gebeurt bij een woningbrand.  Het hoeft geen betoog dat een betonplaat minder brandbaar is dan een houten vloer.

3. Locatiespecifieke overwegingen

Een houten vloer op de begane grond moet voldoende ventilatie en kruipruimte onder de balken hebben.  Dit is prima als uw nieuwe begane grondvloer zich boven het niveau van de natuurlijke ondergrond bevindt.  Als uw ontwerp echter inhoudt dat de vloer in de grond zakt (zoals gewoonlijk het geval is wanneer een huis in een hellend terrein wordt gebouwd), dan moet u rekening houden met de extra graafkosten.  Bovendien, als uw site of bestaande huis direct op rots staat, dan kan een deel van de besparingen van een houten vloer verloren gaan in de extra kosten van het uitgraven van de rots om de nodige ventilatie en kruipruimte onder de balken te creëren.

Zoals we al hebben uitgelegd, kunnen sommige locaties zich ook lenen voor een specifiek materiaal.  Zo kan houtskeletbouw een probleem zijn in een gebied met veel termieten, en het gebruik van beton kan een probleem zijn als u zich in een extreem agressief gebied bevindt.

De kosten van een betonnen plaat (in het bijzonder een plaat op de grond) kunnen ook drastisch toenemen als bekend is dat uw terrein wordt ondersteund door sterk reagerende klei, aangezien de omvang en diepte van de funderingsvoeten die nodig zijn om de beweging van de fundering te weerstaan, drastisch toenemen.

WAAR KAN JE ONS TERUGVINDEN STEL ONS AL JE VRAGEN OP AL DEZE KANALEN

WAAROM CHAPEWERKEN-ANTWERPEN?
PROFESSIONELE CHAPEWERKEN IN ANTWERPEN

EXPERTISE

Ons team van dek vloerders bestaat uit ervaren vakmensen. Daardoor zijn we breed inzetbaar. Voor het leggen van chapevloeren en plaatsen van vloerisolatie

MAATWERK

Als chappers in Antwerpen bieden we u altijd een op maat gemaakte service. Dat betekent dat onze offertes zijn afgestemd op uw wensen. In combinatie met onze ervaring, brengen we elk project tot een goed einde.

KWALITEIT

Bij ons kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit. In de uitvoering van onze werkzaamheden, maar ook voor wat betreft onze plaatsing en leggen van de chape. Uiteraard tegen betaalbare en scherpe tarieven.

BETROUWBARE CHAPEWERKEN IN ANTWERPEN

Heeft u nood aan een betrouwbare en professionele chapper voor uw project?